Nuorten hanke sai tukea!

6.7.2017

Hip hip hurraa! Vuoden toiset Erasmus+ Youth in Action -hanketuet ovat myönnetty. 37 tuetun kansainvälisen hankkeen joukossa on muun muassa Lemin 4H-yhdistys r.y. Building Bridges by Social Media hanke, joka puuttu nettikiusaamiseen. Tärkeä aihe on nuorten itsensä valitsema ja heidän omaan kiinnostukseensa perustuva. Onnea ja menestystä kaikille loistaville uusille hankkeille!

Lemin nuoret puuttuvat nettikiusaamiseen – Erasmus+ Youth in Action -hanketukea myönnettiin 37 kansainväliselle hankkeelle

Huhtikuussa päättyneellä vuoden 2017 toisella hakukierroksella vastaanotettiin 89 hakemusta, joista 37:lle on myönnetty tukea. Yhteensä tukea myönnettiin 1 469 071 euroa.

Yksi kierroksen huippuhankkeista on Lemin 4H-yhdistyksen Building Bridges by Social Media, jolle myönnettiin hanketukea 22 881 euroa. Aihe on nuorten itsensä valitsema ja heidän omaan kiinnostukseensa perustuva.

- Nettikiusaaminen on nuorten ja koko maailman näkökulmasta tärkeä aihe, joka vastaa erinomaisesti sekä Erasmus+-ohjelman tavoitteisiin että sen tälle vuodelle asetettuihin painotuksiin. Hankkeessa on mukana monin tavoin muita heikommassa asemassa olevia nuoria joka lisää sen monimuotoisuutta ja merkittävyyttä. Hankekumppanuus on uusi, mutta vahva ja hanke voi auttaa kaikkia organisaatioita kehittämään kansainvälistä toimintaansa”, kuvailee ohjelma-asiantuntija Kati Inkinen.

Lisäksi kahdeksan tuettavista hankkeista vastaa suoraan ohjelman sosiaalisen inkluusion prioriteettiin joko nostamalla teemaksi pakolaiset, maahanmuuttajat tai osallistamalla nuoria maahanmuuttajia hankkeisiin.

Hakemusmäärät jatkavat kasvuaan

Hakemuksia vastaanotettiin yhteensä 89 ja haettu kokonaistuki oli 3 545 737,40 euroa. Vastaavasti vuoden 2016 toisella hakukierroksella vastaanotettiin yhteensä 77 hakemusta ja tukea haettiin 2 442 043,74 euroa. Haettu summa on 45 prosenttia korkeampi edellisvuoden toiseen hakukierrokseen verrattuna. Hakemusten määrä puolestaan nousi 16 prosenttia. Strategisten kumppanuushakemusten lukumäärän nousu sekä uuden strategisen EVS hankemuodon ensimmäinen hakuaika selittää osaltaan euromääräisen kasvun.

Edellä mainittujen hankkeiden lisäksi tuettujen hankkeiden joukossa on nuorisovaihtoja, tukea Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) kautta vapaaehtoisten lähettämiseen ja vastaanottamiseen eri puolilla Suomea, tukea nuorisoalan toimijoiden ammatilliseen kouluttautumiseen ja verkostoitumiseen sekä nuorten ja päättäjien väliseen dialogiin.

Vuoden 2017 viimeinen hakuaika päättyy 4.10. Tiedotamme syksyllä kanavissamme hakijoiden tueksi järjestettävistä hakuklinikoita, joissa käydään läpi paitsi hakuprosessia, myös hakemusten täyttämistä sekä avataan hakemusten arviointiperusteita.

Erasmus+ Youth in Action -ohjelmalla on jaettavana Suomessa tänä vuonna kaikkiaan 4 miljoonaa euroa.

Lisätiedot:

[5.7.2017 / KI & IN}