Tmi Elsa Hakolahti

Myy paikallisille yrityksille luonto-ohjauspalveluja ja muuta oheistoimintaa.

+358 45 1875652

elsa.hakolahti@gmail.com

Tmi Elsa Hakolahti on vuonna 2023 perustettu 4H-yritys. Yritys myy muille paikallisille yrityksille luonto-ohjauspalveluita ja muuta oheistoimintaa. Tähän kuuluu esimerkiksi hiihtokurssien tai melontaretkien pitämisessä avustaminen sekä välinevuokraus. Pääasiallisesti teen tällä hetkellä yhteistyötä DrakkarSportin kanssa. Toiminta sijoittuu suurimmaksi osaksi lähialueelleni Lappeenrantaan, mutta yksittäisiä keikkatöitä on välillä myös esimerkiksi Kouvolassa, Taipalsaarella tai muissa lähikunnissa. 

Aloin 4H-yrittäjäksi 15-vuotiaana kesätyömahdollisuuksien innoittamana. Perheelläni ja muilla tutuilla ihmisillä oli omia yrityksiä, ja halusin perustaa 4H-yrityksen, koska näin voisin tehdä töitä näille eri yrityksille. Idean sain alunperin äidiltäni, joka keksi, että olisi järkevämpää perustaa oma 4H yritys, kuin mennä palkattuna johonkin kesätöihin. Tällä hetkellä teen töitä suhteellisen pienimuotoisesti vain tuttujeni kanssa, joten en omista esimerkiksi nettisivuja tai somekanavia. En myöskään tähtää yritystoiminnan laajentamiseen, koska itselleni sopii parhaiten pienimuotoisemmat hommat koulun ja muiden harrastusten ohella. Urheiluharrastuksista on ollut hyötyä 4H-yritykseni kannalta, koska tiedän valmiiksi suhteellisen paljon eri urheilulajeista ja -välineistä, joiden kanssa työskentelen 4H-yrityksen myötä. 

4H-yritykseni on suhteellisen uusi, mutta tähän mennessä olen ehtinyt käytännön asioista oppimaan esimerkiksi yrityksen perustamisesta, y-tunnuksen hausta sekä 4H-yrityksen kirjanpidosta. Erilaisia töitä tehdessäni opin myös aina uudenlaisia taitoja, kuten tällä hetkellä opettelen välinevuokrausta. 4H-akatemia sekä yrityskoulutus opettivat myös hyvin perustietoa 4H-yrittäjyydestä. 

4H-yritys on antanut itselleni mahdollisuuden tehdä monipuolisia kesätöitä ja oppia yrittäjyydestä.

Kuvaajana on toiminut Sarianne Maria Photography.