Villa Nuppola

Olen Helmi Oranko. 20- vuotias 4H- yrittäjä Etelä- Karjalasta. Kiinnostukseni ekologisiin puhdistusaineisiin syntyi jo usea vuosi sitten etsiessäni hyviä pyykinpesuaineita lemmikkieni tekstiileiden pesuun.

Kaupoissa oli suppea valikoima sopivia tuotteita ja silti moni pesuaine sisälsi liian kovia "myrkkyjä". Kehittelin omia pyykinpesuaineita ja yleispuhdistusaineita kotona ja annoin ysävieni ja sukulaisten myös kokeilla niitä. Vuonna 2021 päätin perustaa oman 4H- yrityksen ja jakaa omat tuotteeni myös muden käytettäväksi. 

Suuressa osassa tuotteissani pääraaka- aineena on etikka joka desinfioi ja puhdistaa pyykin ja pinnat aivan mahtavalla tavalla! Hevosten likaiset satulahuovat jotka eivät muilla pyykinpesuaineilla olleet puhdistuneet, tulivat pyykinpesukoneesta kirkkaan valkoisina takaisin omaa jauhemaista pesuainetta ja pyykkietikkaani käyttäessä.

Pitkäkarvaiset marsuni asuvat aitauksessa fleece- vilttien päällä. Toisen marsuni jalat välillä punoittivat aitauksen siivoamisen jälkeen puhtaan fleecen takia. Fleeceen jäi aina jäämiä pesuaineista jotka ärsyttivät marsun jalkoja. Tämäkin ongelma poistui siirryttyäni käyttämään nestemäistä pyykinpesuainettani ja pyykkietikkaa.

Toivon tuotteideni auttavan monia ihmisiä siirtymään ekologisiin puhdistustuotteisiin meidän maapallomme ja tulevaisuutemme vuoksi.


Helmi ja Felix kissa
Villa Nuppolan pyykkietikka

+358 44 0255551

helmi.oranko@outlook.com